Για πρώτη φορά διεξάγεται στην Σαντορίνη εκπαίδευση στην Θετική Ψυχολογία που οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό Δίπλωμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Η Θετική Ψυχολογία ασχολείται με την μελέτη και την εφαρμογή όλων εκείνων των στοιχείων και των χαρακτηριστικών, που μπορούν να ενισχύσουν το άτομο να ακμάσει.

Δίπλωμα στην Θετική Ψυχολογία

Λίγα λόγια…

Για πρώτη φορά διεξάγεται στην Σαντορίνη εκπαίδευση στην Θετική Ψυχολογία που οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό Δίπλωμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Η Θετική Ψυχολογία ασχολείται με την μελέτη και την εφαρμογή όλων εκείνων των στοιχείων και των χαρακτηριστικών, που μπορούν να ενισχύσουν το άτομο να ακμάσει.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στο ερευνητικό υπόβαθρο της ψυχολογίας μία στροφή των επιστημόνων προς την μελέτη της θετικής ψυχολογίας και των συναφών όρων της, όπως είναι η ελπίδα, η ψυχολογική ανθεκτικότητα και η αυτό-συμπόνοια. Το θεωρητικό υπόβαθρο της Θετικής Ψυχολογίας προσφέρει ένα πλούσιο έδαφος για την μελέτη όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που ενδυναμώνουν το άτομο (Seligman, Steen, Park, & Peterson, 2005). Η Θετική Ψυχολογία είναι ένας κλάδος της Ψυχολογίας, που έχει ταχεία άνθιση μετά την πρόσκληση του Αμερικάνου ψυχολόγου Martin Selingman προς τους ειδικούς, να επιστρέψουν στην αρχική βάση του κλάδου, δηλαδή την μελέτη των θετικών χαρακτηριστικών των ατόμων και όλων εκείνων των στοιχείων που τους ωθούν στην ανακάλυψη των ταλέντων και των κλίσεων τους προς εκμετάλλευση του μέγιστου δυναμικού τους (Seligman & Csikszentmihalyi, 2000; Seligman, Steen, Park, & Peterson, 2005).

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να εισάγαγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε βασικές θεωρίες και έννοιες της θετικής ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Όλα τα μαθήματα συνδυάζουν την παροχή γνώσεων και πληροφοριών με βιωματικές ασκήσεις και ενσωματώνουν την προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων από την επαφή τους με τη θετική ψυχολογία:​

 1. Εισαγωγή στη θετική ψυχολογία Ι
 2. Ψυχική Ανθεκτικότητα
 3. Η Νευροφυσιολογία της Ευτυχίας
 4. Υποκειμενική ευτυχία και ικανοποίηση από τη ζωή
 5. Θετικά χαρακτηριστικά και θετική προσωπικότητα
 6. Ελπίδα και αισιοδοξία- Το αντίδοτο στην κατάθλιψη
 7. Νόημα Ζωής και Απολαμβάνειν
 8. Θετική Νοηματοδότηση και Αυτοσυμπόνοια
 9. Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στους οργανισμούς: Coaching και ανάπτυξη
  ανθρώπινου δυναμικού
 10. Θετική Ψυχολογία για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς
 11. Θετική Ψυχολογία και ψυχοθεραπεία

Οι εισηγήσεις και η παρουσίαση των περιστατικών θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης στο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΗ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την διαχείριση του COVID-19. Σε περίπτωση νέων μέτρων, έχει προβλεφθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται στις αρχές Οκτωβρίου και έχει συνολική  διάρκεια ενός έτους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα, για ένα Σαββατοκύριακο (10 ώρες).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, αλλά και φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων), εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Θα γίνουν δεκτοί και υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μετά από συνέντευξη.

Όλοι οι διδάσκοντες έχουν πολυετή εμπειρία (10+ έτη) στον χώρο της ψυχικής υγείας, είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και έχουν μεγάλη ερευνητική εμπειρία στον χώρο της θετικής ψυχολογίας. Έχουν, επίσης, ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε τουλάχιστον μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Υπαρξιστική, Gestalt, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική, Ψυχαναλυτική, Συστημική, Προσωποκεντρική ) και εργάζονται, κυρίως, στον χώρο της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 6976813031 ή μέσω email στο info@psychologysantorini.gr. Περιορισμένες θέσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *