Πληροφορίες & Συμμετοχές

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 6976813031 ή μέσω email στο info@psychologysantorini.gr

Θέματα Ψυχολογίας

Λίγα λόγια…

Η εκπαίδευση Θέματα Ψυχολογίας αφορά τέσσερις βασικούς άξονες της μελέτης της  ψυχολογίας: Νευροβιολογία του ύπνου, Διαπροσωπικές σχέσεις, Η ψυχολογία του άρρενος και Βιοψυχολογία. Το πρόγραμμα προσφέρει θεωρητική γνώση και βιωματική πρακτική, που θα ενισχύσουν το πλαίσιο της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των συμμετεχόντων.

Κωνσταντίνος Χρήστος Δαουλτζής, B.A., M.SC., PH.D.C
Ο Κωνσταντίνος ολοκλήρωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία του ΑΠΘ, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γνωστική Νευροψυχολογία (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ) και από το Φεβρουάριο του 2018 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στον τομέα των Διαπροσωπικών Σχέσεων. Η διδακτορική του διατριβή είναι η διερεύνηση της φύσης και του αντίκτυπου που επιφέρει η αρρενωπότητα στις ετεροφυλόφιλες και ομοφυλόφιλες ερωτικές σχέσεις.
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται θέματα τόσο από την Κοινωνική Ψυχολογία όσο και από τη Νευροψυχολογία, θεωρώντας ότι αυτοί οι δύο επιστημονικοί τομείς μπορούν να συνδυαστούν ενισχύοντας την επιστημονική γνώση για τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ατόμων.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε βασικές αρχές και μεθοδολογίες ψυχολογίας, που αφορούν τους τέσσερις βασικούς άξονες που πραγματεύεται, τόσο σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές των θεμάτων ψυχολογίας με σκοπό να τους ενσωματώσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

ΝΕΥΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική του ύπνου – Ι (βασικές έννοιες)

Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική του ύπνου – ΙΙ (κλινικές εφαρμογές)

Διαταραχές ύπνου – Ι (Γενική περιγραφή)

Διαταραχές ύπνου – ΙΙ (Συννοσηρότητα με άλλες κλινικές διαταραχές)

Θεραπευτικές προσεγγίσεις

ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Εισαγωγή στις αρχές του κλάδου των Διαπροσωπικών Σχέσεων

Σύναψη και διατήρηση δεσμού

Μηχανισμοί ερωτικής σχέσης

Προκλήσεις και κίνδυνοι στις Διαπροσωπικές Σχέσεις

Συμπεράσματα και εφαρμογές στη συμβουλευτική ζευγαριών

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΕΝΟΣ

Εισαγωγή στα πρότυπα της αρρενωπότητας

Η Σύγκρουση Ρόλων Φύλου

Αρρενωπότητα και έννοια εαυτού

Αρρενωπότητα και στενές διαπροσωπικές σχέσεις

Εφαρμογές στην ψυχοθεραπεία

ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Αρχές Βιοψυχολογίας

Μια διεργασία που λέγεται συνείδηση

Γνωστικές και βιολογικές θεωρίες για το συναίσθημα

Διατομικές διαφορές και ψυχολογία

Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται στις αρχές Οκτωβρίου και έχει συνολική  διάρκεια ενός έτους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο  φορές τον μήνα (2 ώρες).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, αλλά και φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων), εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Θα γίνουν δεκτοί και υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μετά από συνέντευξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *