Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. I ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΗ υλοποιεί το πρόγραμμα κατάρτισης στην Κλινική Ψυχολογία για επαγγελματίες ψυχικής υγείας : Από το θεωρητικό πλαίσιο στις πρακτικές εφαρμογές.

Κλινική Ψυχοπαθολογία

Λίγα λόγια...

Η εκπαίδευση στην κλινική ψυχοπαθολογία αφορά το θεωρητικό υπόβαθρο των ψυχικών ασθενειών, των ψυχιατρικών προβλημάτων και των δυσλειτουργικών συμπεριφορών, που παρουσιάζονται στην κλινική πράξη. Η μελέτη της κλινικής ψυχοπαθολογίας προσφέρει ένα βασικό εργαλείο στον ειδικό ψυχικής υγείας για να οργανώσει και να τεκμηριώσει το θεραπευτικό πλάνο που θα εφαρμόσει κατά την θεραπευτική διαδικασία.

Το σεμινάριο θα εφοδιάσει τους ειδικούς με την κατάλληλη και υψηλού επιπέδου κατάρτιση ώστε να κατανοήσουν και να διαφοροδιαγνώσουν τις ψυχικές ασθένειες, αλλά και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Δρ. Ειρήνη Καρακασίδου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσθέσει εξειδικευμένες  γνώσεις στο θεωρητικό πλαίσιο των ειδικών ψυχικής υγείας αναφορικά με την Κλινική Ψυχολογία. Η επιμόρφωση περιλαμβάνει μελέτη περιστατικών στο πλαίσιο της κλινικής πράξης.

Εισαγωγή στην Κλινική Ψυχοπαθολογία
Αγχώδεις Διαταραχές
Καταθλιπτικές Διαταραχές
Ιδεοψυχαναγκαστικές Διαταραχές
Τραύμα και άλλες διαταραχές συνδεόμενες με το τραύμα
Διατροφικές Διαταραχές
Σωματοποιητικές Διαταραχές
Διαταραχές του Ύπνου
Σεξουαλικές Διαταραχές
Πένθος
Διαταραχές Προσωπικότητας (Α, Β, Γ)

 

Οι εισηγήσεις και η παρουσίαση των περιστατικών εξ ’αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας . Θα δοθεί υλικό και σχετικά πρωτόκολλα παρέμβασης σε ηλεκτρονική μορφή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, αλλά και φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 6976813031 ή μέσω email στο info@psychologysantorini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *